Before School

BEFORE SCHOOL

Programul Before School se adreseaza elevilor din clasele V – VII care au cursurile la scoala in partea a doua a zilei, dupa ora 12.30! Stim cat de importante sunt toate schimbarile din viata copiilor nostri. Una din schimbarile importante este si trecerea de la ciclul primar la cel gimnazial si apoi la liceu, perioade in care se vor confrunta cu diversitatea profesorilor de la clasa, cu un program nou si cu siguranta si cu colegi noi. Centrul Regina Maria isi doreste ca aceasta schimbare sa fie una cat mai usor de acceptat, si ofera suport specializat copiilor inscrisi in programul Before School Regina Maria. Pasii pe care ii facem catre rezultate bune la testele nationale, admitere sau concursuri sunt intr-un context de echilibru, in care punem accentul pe adaptarea la ritmul fiecarui copil in parte, pe dezvoltarea inteligentelor sale multiple si pe descoperirea talentelor individuale. Ne dorim sa asiguram copiilor mediul in care sa devina liberi si independenti, sa-si gestioneze cat mai bine timpul si resursele, in care sa deprinda si sa-si consolideze cunostintele necesare la scoala si in viata. Suntem preocupati ca mesele pe care le oferim sa fie sanatoase si in acord cu varsta copiilor. Oferta pentru programul Before-School Regina Maria cuprinde: ✓ Profesori de matematica si de limba romana pentru copiii din clasele V – VII - 90 de minute de lucru cu profesor de matematica de doua ori pe saptamana: recapitulare, consolidarea cunostintelor insusite la scoala, efectuarea temelor, lucru suplimentar; ✓ 60 de minute de lucru cu profesor de limba romana de doua ori pe saptamana; ✓ Masa de pranz care sa acopere nevoile alimentare ale acestei grupe de varsta; ✓ Reducere la optionale (limbi straine, dezvoltare personala, actorie, sah, programare etc.); ✓ Reducere pentru al doilea/al treilea copil al familiei (frate/sora); ✓ Mediu propice studiului. Sunt deschise înscrierile pentru anul scolar 2022 – 2023. Grupele noastre sunt de maxim 10 copii, pentru a putea explora si dezvolta cat mai bine potentialul fiecaruia dintre ei. Special pentru copiii inscrisi la Programul Before School, avem oferte de pret avantajoase la cursurile extrascolare Regina Maria. Orar zilnic Before School | 07.30– 12.30. Optional, transport catre scoala, in limita locurilor disponibile.
 
 
Noua structură a anului școlar 2022-2023, publicată în Monitorul Oficial, aprobată prin Ordinul ministrului Educației nr. 3505/31 martie 2022 , este următoarea:
  • 5 septembrie – 21 octombrie – modulul 1
  • 22-30 octombrie – vacanță de toamnă pentru toți elevii
  • 31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2
  • 23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă
  • 9 ianuarie – 6 aprilie – modulele 3 și 4
  • 7 aprilie – 18 aprilie – vacanța de primăvară
  • 19 aprilie – 16 iunie – modulul 5
  • 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară

Vacanța din luna februarie 2023 va fi decisă de fiecare inspectorat școlar județean pentru toate școlile din județ în perioada 6-24 februarie și va avea o durată de o săptămână.

  • Școala altfel – o săptămână la alegerea școlilor în perioada 26 februarie – 6 aprilie
  • Săptămâna verde – o săptămână la alegerea școlilor în perioada 19 aprilie – 16 iunie 2023
 In ziua de 5 octombrie, de Ziua Internationala a Educatiei si in zilele nelucratoare/de sarbatoare legala prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil nu se organizeaza cursuri.