Cursuri

Detalii cursuri

Va anuntam ca toate cursurile vor incepe la data de 01 Octombrie 2021. Au inceput si inscrierile! Limbile straine: Engleza, Germana, Chineza, Araba, Rusa se pot studia atat in grup - format din 2, 3, 4, maxim 5 copii cat si individual. Pentru mai multe informatii legate de cursuri si inscrieri va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail contact@afterschool-reginamaria.ro
➢Șahul este sportul minții, iar creierul este cea mai activa parte a corpului în timpul unui joc de șah. Studiile arată că practicarea șahului duce în timp la dezvoltarea inteligenței și creșterea IQ-ului.
➢Șahul te învață să ai o gandire logică, să dezvolți strategii și să iți îmbunătățești memoria. Creierul funcționează ca un mușchi și are nevoie de exercițiu în mod constant pentru a-l menține sănătos.
➢Șahul ajuta la îmbunătățirea performanțelor școlare prin luarea deciziilor rapide și exacte sub presiunea unui timp limitat de gândire.
➢Șahul ajută la îmbunătățirea abilităților de citire, memorie, limbaj și abilități matematice. Studiile arată ca elevii care practică sahul au reușit să obțină rezultate mai bune la examenele școlare.
➢Șahul reprezintă cea mai bună modalitate de a exersa gândirea logică și critică. Pentru un copil, șahul înseamnă mai mult decât un joc, înseamnă aranjarea ideilor, crearea unui plan, formarea gândirii argumentate și asumarea alegerilor.
➢Șahul demonstrează importanța elaborarii unui plan, a concentrării, și arată consecințele deciziilor luate. În timpul jocului de șah fiecare jucător trebuie să fie atent la mutările adversarului, acordând atenție fiecărei piese și detaliu.
➢Șahul dezvoltă puterea de concentrare, răbdarea și memoria. Șahul ajută un copil să își dezvolte imaginația, pe masură ce învață jocul și descoperă noi poziții și combinații posibile.
➢Șahul dă claritate gândirii și încurajează gândirea creativă. Un jucator de șah învață să vadă căi creative și descoperă strategii pe tabla de șah.
➢Șahul dezvoltă spiritul de independență, obligând jucătorul să ia decizii bazate numai pe propriul raționament. Șahul ajută copiii să devină independenți, să iși asume deciziile luate și să aibă o atitudinea pozitivă, de învingător.
În timpul jocului de șah fiecare jucător creează un plan, dezvoltă strategii și respectă anumite reguli. Copiii capătă încredere în forțele proprii atunci cand descoperă ce lucruri minunate pot construi cu puterea minții lor.
➢Șahul stimulează spiritul de competiție, echipă și fair-play. Copiii învață, indiferent dacă pierd sau câștigă o partidă de șah.
Competițiile de șah îi învață pe copii ce înseamnă disciplina, responsabilitatea, fair-play-ul și îi ajută să devină mai competitivi și perseverenți. În același timp, copiii înțeleg că experiența îi va ajuta în viitor, iar efortul depus anterior aduce rezultate și satisfacții.
➢Șahul este distractiv și este o forma de socializare, favorizând întegrarea copiilor într-o echipă.
➢Șahul te învață să gândești logic și eficient și te ajută să faci cea mai bună alegere dintr-un număr mare de opțiuni.
➢Datorită șahului, copiii învață să facă „cea mai bună” alegere dintr-un număr mare de opțiuni sub presiunea timpului.

Cursurile se desfasoara in cadrul Centrului Educational Regina Maria.
➢Lectura este o pasiune, care ar trebui cultivată odată ce înveți să citești. Nu ar trebui să ai nevoie de motive să citești, dar distragerile oferite de lumea ce ne înconjoară sunt atât de multe încât uneori este bine să revedem beneficiile lecturii.
➢Odată cu îndreptarea atenției către informațiile obținute prin intermediul internetului uneori este bine să te înțelegi că există nenumărate motive să citești mai mult, de ce nu chiar în fiecare zi. Ideal este ca toate aceste argumente să nu devină o listă de obligații, ci mai degrabă să fie însușite, iar cititul unei cărți să vină cu naturalețe.
➢Cititul reprezintă cea mai bună modalitate de relaxare. Există studii care arată că după câteva minute de citit nivelul de stres coboară considerabil. O carte bună te scoate din rutina obișnuită și îți aduce diversitatea atât de necesară psihicului uman. Mai mult, cititul este și o metodă ieftină de a te relaxa, o carte costând puțin mai mult decât un bilet la cinema.
➢Cititul te face să te detașezi de prezent și să călătorești în locuri noi, sau în chiar în timp. Din confortul propriei canapele poți să cunoști țări în care nu ai ajuns niciodată, sau personaje istorice faimoase care până atunci însemnau pentru tine cel mult câteva mențiuni privind date și fapte.
➢Cititul îți aduce cunoașterea, atât de necesară în planul social sau profesional. Poți dobândi informațiile atunci când dorești tu, fără a urma un orar strict, sau fără a te supune unor cerințe. O faci în ritmul tău și cu plăcere. Poți învăța să îți administrezi mai bine finanțele personale, să înțelegi sexul opus și să ai o relație împlinită și multe alte lucruri de care vei beneficia în viața cotidiană.
➢Cititul îți dezvoltă gândirea analitică, atunci când toate micile informații aduse de firul narativ te fac să anticipezi și să dezlegi un mister, sau comportamentul unor persoane. Această abilitate combinată cu cunoașterea îți vor aduce puterea de a înțelege evenimentele cotidiene prin prisma unei gândiri proprii, dincolo de interpretările subiective care sunt oferite de multe ori publicului larg.
➢Cititul îți dă așadar puterea de a înțelege lumea din jurul tău.
➢Dacă citești mai mult îți vei îmbogăți vocabularul. Fie că vorbim de limba română sau una nouă pe care o înveți, în fondul tău uzual lexical vor pătrunde multe cuvinte noi, care vor ajunge să facă parte în mod natural din acestea. Vei descoperi cum frazele tale sunt mai fluente, mai ingenioase, venind în sprijinul expunerii publice a propriilor idei. Discursul tău și lucrările scrise de tine vor fi nu doar corecte gramatica, ci ample ca număr de cuvinte și mult mai convingătoare.
➢Cititul îți îmbunătățește prezența socială, explicația fiind o combinație a tuturor motivelor prezentate anterior. O persoană capabilă să își susțină în mod logic ideile, bazate pe o analiză proprie a evenimentelor, printr-un limbaj convingător, va fi atractivă atât în cadrul unor simple socializări, cât și în mediul profesional.
➢Cititul reprezintă un exercițiu care îți dezvoltă memoria, prin simpla reținere a unei galerii de personaje, de trăsături individuale, de evenimente și conexiuni între ele.
➢Cititul te ajută să te concentrezi mai bine. Ești doar tu, o carte, detașat de tot ceea ce este în jur, lectura fiind printre puținele plăceri care îți va dezvolta aceste abilități.
➢Cititul te face să fii empatic, să înțelegi cum gândesc cei din jurul tău, să fii capabil să accepți diferite tipuri de personalitate și să poți interacționa cu ele. Vei fi capabil să treci peste impresiile pripite sau ideile preconcepute și vei descoperi oameni acolo unde nu te așteptai să o faci.
➢Cititul dezvoltă imaginația, intrând în legătură cu locuri, psihologii umane și situații cu care nu te întâlnești în viața de zi cu zi. Un om cu o imaginație bogată este unul care se poate redescoperi și da un nou sens existenței sale, mult mai profund decât cel pe care îl simțea.
Putem vorbi despre multe alte motive să citești, dar așa cum am spus-o deja este important ca ele să devină parte din existența fiecăruia și o convingere individuală care nu are nevoie de alte argumente.
➢E bine să citește, te relaxezi, înveți mai mult și mai ușor, vei fi mai bun social și profesional, un om complex și mai atrăgător pentru cei din jur.

Cursurile se desfasoara in cadrul Centrului Educational Regina Maria.
Într-o lume globalizată, în care mobilitatea este facilă, cunoașterea unei limbi străine aduce beneficii numeroase: acces la informație, oportunități diverse de studiu, promovare în carieră, călătorii sau îmbunatățirea statutului social.

Dar știai că procesul de învățare a limbilor străine îți dezvoltă abilitățile mentale și te face mai inteligent/ă? Nu e niciodată prea târziu să îți perfecționezi cunoștințele sau să descoperi frumusețea unei limbi străine.

➢Dezvoltarea creierului
Ca urmare a învățării unei limbi străine, centrii limbajului din creier se dezvoltă tot mai mult. Un astfel de proces înseamnă un sistem complet de reguli, structuri și cuvinte noi care îmbunătățesc calitatea conexiunilor neuronale. Prin urmare, creierul tău trebuie să facă față complexității pentru a absorbi alte modele.
Pe măsură ce înveți, acesta caută să înțeleagă, să comunice și să găsească abilități cheie pentru a recepționa mai repede informația primită. Astfel, vei dobândi deprinderi de multitasking, percepție logică și rațională.

➢Îmbunătățirea memoriei
Cu cât îți folosești mai mult creierul, cu atât acesta va funcționa mai bine. O limbă nouă nu presupune doar vocabular și reguli, ci și posibiltatea de a reține și de a aplica cunoștințele dobândite. Practic, vorbim despre un antrenament permanent ce conduce la o memorie pe care te poți baza oricând.
Acest proces complex te provoacă să te concentrezi, să îți amintești mai repede date, numere și informații, să îți crești capacitatea de a rezolva problemele, de a citi sau de a efectua calcule matematice.

➢Abilități mai bune de luare a deciziilor
Studiile au demonstrat că persoanele care vorbesc o a doua limbă iau decizii mai bune. Acest lucru este posibil deoarece, în mod inconștient, atunci când analizează o situație, folosesc resurse din ambele limbi.
Pe de altă parte, oamenii care vorbesc o singură limbă se bazează mai mult pe emoții, lipsindu-le mai multe nuanțe și expresii regionale care ar putea să îi ajute să afle semnificații ascunse.

➢Sporirea atenției
Atunci când vorbești una sau mai multe limbi străine, ai un control mai bun și reușești să limitezi factorii care îți distrag atenția. Așadar, te concentrezi mai ușor, ești atentă la detalii și la tot ce te înconjoară, observi cu ușurință lucrurile irelevante sau pe cele greșite.
Persoanele poliglote sunt mai perspicace deoarece sunt obișnuite să schimbe diferite limbi, să decidă care este potrivită pentru o anumită situație, lucru ce oferă creierului mai multă experiență în concentrarea și filtrarea informațiilor.

➢Îmbunătățirea abilității de multitasking
Capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan poate fi stresantă pentru persoanele care nu știu cum să facă asta. Atunci când vorbești două limbi, deții abilitatea de a trece foarte repede de la un sistem lingvistic la altul și, totodată, poți jongla cu lucruri diferite în același timp.
Când creierul este obișnuit să treacă de la o limbă la cealaltă, și alte acțiuni vor fi întreprinse cu o mai mare flexibilitate cognitivă.

➢Creșterea sensibilității perceptive
După ce vei învăța o limbă străină, îți va fi foarte ușor să mai înveți și altele. Vei observa că tehnicile pe care ți le însușești pot fi aplicate și pentru cunoștințe suplimentare.
În momentul în care creierul este instruit să analizeze și să proceseze diferite structuri lingvistice, dobândește abilități care te ajută în învățarea oricărei limbi străine.

➢Prevenirea bolii Alzheimer
Învățarea unei limbi străine menține creierul sănătos și întârzie instalarea demenței senilă sau a bolii Alzheimer. Oamenii de știință au observat că persoanele care vorbesc mai mult de o singură limbă tind să dezvolte demență cu până la cinci ani mai târziu decât cele monolingve.
Amplificarea performanțelor cognitive
Beneficiile învățării unei limbi străine includ abilități cognitive superioare. Deoarece creierul are capacitatea de a opera în moduri diferite, dezvoltă aptitudini mai bune. Persoanele bilingve înțeleg lucrurile mai ușor, au un vocabular bogat, fluență verbală și inteligență crescută.

➢O cunoaștere mai bună a limbii materne
Procesul de studiu al unei noi limbi contribuie la o cunoaștere aprofundată a limbii native. Pentru a descoperi expresii noi, cuvinte, gramatica, dialectul sau conjugarea într-o limbă străină, trebuie să le știi înainte în limba maternă.
Indiferent de vârstă, învățarea unei limbi străine este o modalitate eficientă de a-ți ține creierul sănătos. Acest lucru contribuie la dezvoltarea abilităților cognitive, la obținerea unei flexibilități mentale, la îmbunătățirea interacțiunii sociale și la crearea unor conexiuni mai puternice cu cei din jur.
Curs de Programare
De ce sa invete copilul programare, robotica si web design?
➢ Dezvolta gandirea algoritmica si critica: copilul intelege cum se construiesc procesele si cum se analizeaza informatiile.
➢ Dezvolta abilitatile de planificare: copilul invata sa isi stabileasca in mod corect un obiectiv sis a proiecteze modalitatile de realizare a acestuia.
➢ Managementul greselilor: copilul invata sa identifice erorile si sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor.
➢ Ce abilitati deprinde copilul care participa la un curs de programare?
➢ Asimilarea abilităților si noțiunilor de bază din programare
➢ Crearea de jocuri si animatii
➢ Dezvoltarea gândirii logice si structurate
➢ Stimularea curiozității si creativității
➢ Dezvoltarea gândirii pe bază de proiecte si lucrul in echipă.
➢ Obiective educationale
➢ Copiii vor deprinde notiunile de baza in programare:
➢ Lucrul cu bucle, evenimente si operatori condiționali
➢ Intelegerea spatiului bidimensional: direcție și coordonate
➢ Dialoguri si Proceduri
➢ Elemente de logica:
➢ Caracterul adevărat sau fals al unor enunțuri
➢ Operatorii and/or/not (și/sau/nu)
➢ Operatorii de comparare
➢ Generarea de numere aleatorii
➢ Bucle pre-condiționate

Cursurile se desfasoara in cadrul Centrului Educational Regina Maria.
Ateliere de creatie pentru grupe de copii -

Un spaţiu specific amenajat devine un mijloc de stimulare a creativităţii, poate insufla într-un mod indirect dragostea pentru artă, devine o strategie de atragere a copilului în lumea artei.

Într-un atelier de artă, copil este învăluit de culori, de mirosuri, de texturi, de istorie. Consideram ca lucrul într-un spaţiu specific poate ajuta şi la o mai bună concentrare în momentele de creaţie.

Gândim, creăm şi implementam ateliere pentru copii, individuale sau colective, urmând anumite concepte sau tematici specifice varstei sau de ce nu, anumitor evenimente.

Atelierele sunt potrivite pentru: evenimente tematice, petreceri private, pentru fiecare weekend sau momente de relaxare, vacante.

TEMATICI ATELIERE PENTRU COPII (exemple):
➢atelier pictat si impodobit lampioane
➢arte plastice şi reciclare creativă
➢atelier decupaj
➢atelier martisoare si felicitari
➢tehnici handmade
➢atelier pictura globulete si ornamente brad


Cursurile se desfasoara in cadrul Centrului Educational Regina Maria.
Atelierele de actorie - Cursurile de actorie sunt structurate în ateliere distractive şi interactive menite să stimuleze imaginaţia şi creativitatea, dar şi reacţii pentru diferite evenimente din viaţa reală.
Obiective educationale
A dezvoltarea vocabularului general prin intermediul unor exerciţii de actorie menite să le vină în ajutor participanților
➢ exersarea si îmbunătăţirea abilităţilor de conversare și de ascultare
➢ dezvoltarea imaginației și stimularea creativității
➢ creșterea încrederii în sine
➢ dezvoltarea abilităţilor de concentrare şi memorare
➢ dezvoltarea abilităților de control al emoţiilor
➢ dezvoltarea abilităţilor de socializare şi colaborare
➢ dezvoltarea simțului umorului prin exerciții și activități relaxante, distractive și amuzante

Cursurile se desfasoara in cadrul Centrului Educational Regina Maria.
Dacă oamenii ar ști să comunice mai bine, atunci cu siguranță am avea cu toții de câștigat.

Ce avem de câștigat participând la cursul de comunicare?

➢Fiind vorba de primul curs din ciclul “Cum pot să ajung un om de succes”, considerat ca un seminar de bază, informațiile au o arie largă de acoperire.
Motivul: comunicarea nu înseamnă doar ce transmitem prin cuvinte ci și prin ținuta vestimentară, prin atitudinea ce-o avem, prin încrederea în noi însine, prin gestica, mimica, poziția adoptată. Așa încât, vom parcurge împreună pașii necesari pentru a vedea cum putem realiza ce ne-am propus, respectiv modul în care comunicăm cu o altă persoană, atât în situația în care vrem sa obținem ceva, cât și atunci când vrem să-i oferim ceva.
➢Orele de curs sunt structurate încât cunoștințele dobândite să poată fi aplicate atât la scoala, locul de muncă cât și în familie și în viața cotidiană.

Ce subiecte vom aborda:
➢Arta comunicării, factor esențial al succesului – motivele pentru care deținerea abilitații de a comunica bine ne ajută să ne atingem țelurile
➢Limbajul verbal – tehnici de comunicare verbală
➢Limbajul paraverbal – e important ce spui dar e mai important cum spui
➢Limbajul nonverbal – interpretarea corecta a limbajului corporal ne ajută să ne “citim” partenerii de discuție, să deosebim situațiile în care cineva ne spune adevărul sau ne minte cu zâmbetul pe buze, să anticipăm reacția celuilalt atunci când suntem într-o negociere, să simțim cum ne percep ceilalți (critic sau apreciativ), etc.

Practic, vom învăța:
➢ Ce este limbajul verbal, paraverbal, nonverbal și în ce fel ne poate ajuta în comunicare.
➢ Cum sa structurăm discuția pe care o avem cu cineva astfel încât să-i captăm atenția și să-i menținem interesul pe întreg parcursul ei
➢ Cum să empatizăm cu interlocutorul
➢ Cum putem transmite mai multe printr-un moment de tăcere decât prin vorbire
➢ Cum putem influența rezultatul unei întâlniri prin folosirea limbajului nonverbal
➢ Cum interpretăm gesturile celuilalt

Cursurile se desfasoara in cadrul Centrului Educational Regina Maria.
✓ Dansul se numara printre sporturile care pot fi usor acceptate de catre copii, reprezentand un tip de miscare naturala pentru cei mici. Sunt multi parinti care au observat tendinta micutilor de a dansa atunci cand aud o melodie preferata.
✓ Dansul foloseste constant si echilibrat toate grupele de muschi si ajuta la tonifiere musculaturii si la o crestere si modelare armonioasa a corpului copilului. Unele forme de dans ofera si o gratiozitate in miscarile copilului.
✓ Dansul ajuta atat in exteriorizarea emotiilor si imbunatatirea performantelor fizice, cat si in interactiunea cu ceilalti copii, in dezvoltarea memoriei si a atentiei.
✓ In plus, in timpul dansului se formeaza si se stimuleaza functii importante implicate in dezvoltarea fizica copilului: coordonarea, forta, echilibrul, flexibilitatea.
Obiective educationale
✓ Autocunoasterea – Dansul si miscarile pregatitoare ii ajuta pe cei mici sa isi descopere corpul, sa aiba incredere in fortele proprii, sa exploreze miscari si sa creeze atitudini, reactii, ajutandu-i de asemenea in dobandirea si stapanirea limbajului non-verbal
✓ Imbunatatirea posturii, a sceletului si a musculaturii – dezvoltare armonioasa. Prin dans copiii invata sa constientizeze pozitia corpului lor, sa stea drepti, isi imbunatatesc elasticitatea si tonusul muscular, organismul lor dezvoltandu-se armonios
✓ Dansul alunga tensiunile interioare, elimina incordarea psihica, detensioneaza si calmeaza copilul
✓ La nivel social, dansul stimuleaza interactiunea cu ceilalti copii, dezvoltarea abilitatilor sociale, dar si de eticheta. Acest tip de interactiuni sunt usor de imbratisat de catre copii, care inca nu au nivelul verbal destul de bine dezvoltat, cei mici comunicand in special prin intermediul limbajului non-verbal
✓ Dansul dezvolta atentia distributiva, creativitatea, spiritul de observatie si invata copilul sa fie mai atent la mediu
✓ Prin dans copiii invata sa lucreze in echipa, dar totodata deprind si spiritul comeptitional
Coordonate program
➢ numar sedinte de dans / saptamana: 1
➢ numar sedinte de dans / luna: 4
➢ durata unei sedinte de dans: 60 min.
➢ datele sedintelor de dans sunt comunicate de la prima intalnire

Cursurile se desfasoara in cadrul Centrului Educational Regina Maria.
Kindori

Sunteti interesati sa aflati mai multe ?

Ne puteti scrie pe contact@afterschool-reginamaria.ro sau sunati la 0725 076 124