Despre noi

Despre noi si Povestea AfterSchool Regina Maria

 

After School Regina Maria s-a înființat din dorința de a oferi copiilor servicii de inalta clasa, activități instructiv-educative specifice vârstei dar și un mediu cald și placut unde copiii să vină cu plăcere în fiecare zi! Parintii, dorindu-si ce este cel mai bun pentru copiii lor, trebuie sa stie ca cei mici primesc toata atentia cadrelor didactice si angajatilor After School Regina Maria.

În cadrul instituției noastre vă așteaptă un colectiv de profesioniști cu experiență didactică, rolul acestora fiind acela de a ajuta copiii să-și descopere si sa isi dezvolte aptitudinile,  creativitatea și să-și creeze o imagine pozitivă despre sine.

Suntem un centru educațional destinat activităților educativ recreative, de tip after school, before school și de petrecere a timpului liber, intr-un mod creativ, relaxant si distractiv pentru copii din ciclul primar, preșcolar si gimnazial.

Cladirea are o suprafata de 645 mp, este un spatiu generos, cu toate dotarile necesare . Curtea are o suprafata de peste 1500 mp si asigura climatul adecvat pentru relaxare si distractie. Locul de joaca ii asteapta pe cei mici in fiecare zi.

 

Cu toții avem un scop comun – să vă oferim cele mai bune servicii educaționale!

Misiunea noastra este sa asiguram copiilor un mediu in care sa se simta fericiti si in siguranta, in care sa deprinda si sa-si consolideze cunostintele necesare la scoala si in viata.

Activitatea Centrului Educational Regina Maria este impartita in urmatoarele directii principale: After SchoolBefore School, Scoala in vacanta ☺ , Evenimente si petreceri si Cursuri .

Programele de After School, Before School si Scoala de vara/iarna/primavara sunt structurate astfel incat sa oferim copiilor inscrisi in ele o a doua casa, in care ei sa poata sa creasca si sa se dezvolte armonios, sa aleaga ce le place si sa poata sa descopere noi pasiuni.

POVESTEA AFTERSCHOOL  Regina Maria

Ideea infiintarii Centrului Educational Regina Maria  s-a nascut in urma aparitiei panedemiei care a izolat copiii si adultii deopotriva. Centrul nostru educational a pornit din dorinta de a aduce mai aproape copiii de tehnologia care se poate dovedi o mare pierdere de timp daca nu e folosita corespunzator. In ultimul timp am auzit  parinti care sunt ingrijorati de faptul ca cei mici nu se mai desprind de gadget-uri si ca tableta, telefonul sau calculatorul sunt obiectele preferate de copiii lor, incet-incet devenind dependenti de acestea. Pe de alta parte, viata fara tehnologie devine o utopie odata cu trecerea timpului. De aici a plecat si ideea conform careia ar trebui, indiferent de varsta, sa folosim “gadget-urile” in mod inteligent, astfel incat sa ne ajute sa ne dezvoltam. Pentru ca cei mici sa stie sa foloseasca tehnologia in avantajul lor am introdus in oferta noastra cursuri de robotica si programare, adaptate grupelor de varsta vizate, cursuri care sa le ofere nu numai informatii, dar si satisfactia realizarii propriilor programe / filmulete/ animatie/robotei. Speram ca astfel putem pune bazele urmatoarelor generatii de IT-isti sau doar pasionati de lucrul cu tehnologia.

Nu vom renunta nici la celelalte tipuri de cursuri/cluburi: sah; aikido; lectura; limbi straine; educatie financiara; actorie –dictie-dezvoltare personala; soroban; dans- pe care vi le oferim cu drag. Am introdus cursurile de comunicare si dezvoltare personala pentru a putea sa prevenim sicopele care pot aparea in comunicarea copiilor nostri dupa o perioada lunga de izolare, trebuie sa le redam increderea in ei si sa ii ajutam sa isi recladeasca visele si sa se apropie de linia orizontului ☺. Aceste cursuri consideram ca sunt  valoroase in contextul in care de-a lungul vietii suntem pusi in situatia de a comunica mesaje unor grupuri mai mari sau mai mici de oameni si trebuie sa stim sa structuram un mesaj si sa transmitem cu claritate o idee sau un argument. Tot in vederea dezvoltarii modului de argumentare al unei idei, al acceptarii unei dezbateri in care avem contrargumente fata de un concept / actiune si nu fata de partenerul de discutie, am adus la Regina Maria si clubul de dezbateri , actorie si dezvoltare personala. Este o abilitate care impamantenita la varste mici, se pastreaza si la maturitate si iti structureaza modul in care reusesti sa duci la bun sfarsit o dezbatere, bazat pe tehnici de comunicare a mesajului si exclusiv pe argumente.

Copiii sunt centrul universului nostru, al fiecarui parinte! Copiii sunt CENTRUL universului Centrului Educational Regina Maria! Facem in fiecare zi pasi mici, pasi care vor aduce rezultatele dorite la testele de evaluare nationala sau la admiterea la cele mai bune licee din Romania sau strinatate. Toate intr-un context de echilibru, in care punem accentul pe adaptarea la ritmul fiecarui copil in parte, pe dezvoltarea inteligentelor sale multiple si pe descoperirea talentelor individuale. Ne dorim sa asiguram copiilor mediul in care sa devina autonomi, sa-si gestioneze cat mai bine timpul si resursele, in care sa deprinda si sa-si consolideze cunostintele necesare atat la scoala cat si in viata.

Locatia Centrului Educational Regina Maria – Poveste imobil

Pe strada Basarabilor, lângă sinagogă, exista Școala primară „Luca Moisi”. Lipsea însă o grădiniță , astfel că filantropul Mendel Predingher a donat suma necesară construirii unei clădiri moderne, pe terenul din spatele școlii. Construcția, după planurile arhitectului titan Jean Monda, este singura clădire atestată a acestui reprezentant al modernismului interbelic în Ploiești. Plastica abordată de arhitectul absolvent al Scolii Politehnice din Milano,  este una coerentă şi consecventă pe tot parcursul carierei sale: estetica Art Déco se intersectează în diferite proporţii cu estetica Modernistă pe tot parcursul operei arhitectului, aceasta amprenta regasindu-se si in proiectarea cladirii de pe Strada Basarabilor, nr.10. Inca de la inceput, imobilul a fost construit pentru copii. Acum, imobilul s-a transformat intr-un mic castel al copiilor in care acestia studiaza, experimenteaza si se distreaza☺ .

 

Strada Basarabilor, Nr.10 – Ploiesti