Despre noi

Alege Centrul Educational Regina Maria

Centrul Educational Regina Maria este destinat activităților educative si recreative, de tip after school, before school și de petrecere a timpului liber, intr-un mod creativ, relaxant si distractiv pentru copii din ciclul primar, preșcolar si gimnazial. Cu toții avem un scop comun – să vă oferim cele mai bune servicii educaționale! Misiunea noastra este sa asiguram copiilor un mediu in care sa se simta fericiti si in siguranta, in care sa deprinda si sa-si consolideze cunostintele necesare la scoala si in viata. Activitatea Centrului Educational Regina Maria este impartita in urmatoarele directii principale: After School, Before School, Scoala de vara, Scoala de Primavara, Scoala de Iarna, Evenimente si Cursuri specializate. Programele After School, Before School si Scolile de vara, iarna si primavara sunt structurate astfel incat sa oferim copiilor inscrisi o a doua casa, in care ei sa poata sa creasca si sa se dezvolte armonios, sa aleaga ce le place si sa poata sa descopere noi pasiuni. Avem grija ca mesele pe care le oferim sa fie sanatoase si gustoase. Oferta noastra educationala cuprinde si cursuri specializate. Suntem diferiti prin cursurile de comunicare si dezvoltare personala (precum: Public Speaking, Kids Debate, etc.) si prin cursurile cu profil tehnic (precum: Programare, IT, Web Design, Robotica) pe care le oferim copiilor, astfel incat ei sa poata experimenta si invata lucruri interesante, pentru a isi descoperi talente si abilitati. Asteptam cu drag sa ne cunoastem!

Povestea Centrului Regina Maria

Ideea infintarii Centrului Educational Regina Maria a aparut in urma aparitiei panedemiei care a izolat copiii si adultii deopotriva.
✓Pe strada Basarabilor, lângă sinagogă, exista Școala primară „Luca Moise”. Lipsea însă o grădiniță, astfel că filantropul Mendel Predingher a donat suma necesară construirii unei clădiri moderne, pe terenul din spatele școlii. Construcția a fost ridicată după planurile arhitectului titan Jean Monda, fiind singura clădire atestată a acestui reprezentant al modernismului interbelic în Ploiești. Plastica abordată de arhitectul absolvent al Scolii Politehnice din Milano, este una coerentă şi consecventă pe tot parcursul carierei sale: estetica Art Déco se intersectează în diferite proporţii cu estetica Modernistă pe tot parcursul operei arhitectului, aceasta amprenta regasindu-se si in proiectarea cladirii de pe Strada Basarabilor, nr.10. Acum, imobilul s-a transformat intr-un mic castel al copiilor in care acestia studiaza, experimenteaza si se distreaza, pastrandu-si destinatia initiala, este micul univers al copiilor nostri!
✓Am pornit din dorinta de a aduce mai aproape copiii de tehnologia care se poate dovedi a fi o mare pierdere de timp daca nu e folosita corespunzator. In ultimul timp am auzit parinti care sunt ingrijorati de faptul ca cei mici nu se mai desprind de gadget-uri si ca tableta, telefonul sau calculatorul fiind obiectele preferate de copiii lor, devenind dependenti de acestea. Pe de alta parte, in ziua de azi viata fara tehnologie devine o utopie. De aici a plecat si ideea conform careia ar trebui, indiferent de varsta, sa folosim “gadget-urile” in mod inteligent, astfel incat sa ne ajute sa ne dezvoltam. Pentru ca cei mici sa stie sa foloseasca tehnologia in avantajul lor am introdus in oferta noastra cursuri de programare, adaptate grupelor de varsta vizate, cursuri care sa le ofere nu numai informatii, dar si satisfactia realizarii propriilor programe / filmulete/ animatii. Speram ca astfel putem pune bazele urmatoarelor generatii de IT-isti sau doar pasionati de lucrul cu tehnologia. ✓Nu vom renunta nici la celelalte tipuri de cursuri/cluburi: sah; lectura; limbi straine; robotica, programare si web design; public speaking; educatie financiara; actorie; dans- pe care vi le oferim cu drag.
✓Am introdus cursurile de comunicare si dezvoltare personala- kids debate pentru a putea sa prevenim sicopele care pot aparea in comunicarea copiilor nostri dupa o perioada lunga de izolare, trebuie sa le redam increderea in ei si sa ii ajutam sa isi recladeasca visele si sa se apropie de linia orizontului ☺. Aceste cursuri consideram ca sunt valoroase in contextul in care de-a lungul vietii suntem pusi in situatia de a comunica mesaje unor grupuri mai mari sau mai mici de oameni si trebuie sa stim sa structuram un mesaj si sa transmitem cu claritate o idee sau un argument. Tot in vederea dezvoltarii modului de argumentare al unei idei, al acceptarii unei dezbateri in care avem contrargumente fata de un concept / actiune si nu fata de partenerul de discutie, am adus la Regina Maria si clubul de dezbateri pentru copii - Kids Debate. Este o abilitate care impamantenita la varste mici, se pastreaza si la maturitate si iti structureaza modul in care reusesti sa duci la bun sfarsit o dezbatere, bazat tehnici de comunicare a mesajului si exclusiv pe argumente.
✓Copiii sunt centru universului Centrului Educational Regina Maria! Facem in fiecare zi pasi mici, pasi care vor aduce rezultatele dorite la testele de evaluare nationala sau la admiterea la cele mai bune licee din Romania sau strainatate. Toate intr-un context de echilibru, in care punem accentul pe adaptarea la ritmul fiecarui copil in parte, pe dezvoltarea abilitatilor sale multiple si pe descoperirea talentelor individuale. Ne dorim sa asiguram copiilor mediul in care sa devina autonomi, sa-si gestioneze cat mai bine timpul si resursele, in care sa deprinda si sa-si consolideze cunostintele necesare atat la scoala cat si in viata.
✓Inscrie-ti si tu copilul la Centrul Educational Regina Maria!
➢Adresa: Ploiesti, Str. Basarabilor, Nr.10, Judet Prahova. ➢ in apropierea Centrului Educational Regina Maria – Scoala Gimnaziala Sf.Vineri, Scoala Gimnaziala Elena Doamna, Scoala Gimnaziala Sf. Vasile, Colegiul National Ion Luca Caragiale, Colegiul National Alexandru Ioan Cuza, Colegiul National Mihai Viteazul.