Robotica, programare, web design

  • Home
  • Robotica, programare, web design

ROBOTICA

Indiferent de vârstă sau etapa de învățare în care se află un copil, utilizarea unui robot educațional are multe avantaje.

De la învățarea numerelor și îmbogățirea vocabularului pentru copiii mici, până la înțelegerea modului de a programa un robot care să meargă, există pentru fiecare un avantaj.În timp ce elevii de liceu s-ar putea să nu aibă aceeași nevoie de un robot educațional ca un elev de școală primară, subiectul în sine este benefic pentru dezvoltarea lor pe viitor. Studierea roboticii și a programării poate, de asemenea, să dezvăluie o pasiune ascunsă sau să dezvăluie un potențial traseu de carieră pentru un student.

Robotica îi învață pe elevii de liceu abilități tehnice care sunt esențiale pe piața muncii din prezent în domenii precum inginerie, programare și tehnologie. Cu ajutorul kiturilor robotice, elevii obțin abilități precum o gândire computațională, rezolvarea problemelor și gândire logică. Această experiență practică îi încurajează, de asemenea, să gândească creativ și să lucreze eficient cu ceilalți, păstrându-i extrem de motivați.Pe măsură ce elevii încep să devină mai conștienți de sine la această vârstă dificlă, roboții le oferă o alternativă pentru învățare. Este un moment bun pentru a-și dezvolta o pasiune care îi poate ajuta să-și facă prieteni cu interese comune. Utilizarea unui robot în diverse proiecte pentru școală îi poate încuraja să continue să învețe și să devină mai buni în acest domeniu.

Beneficiile învățării roboticii de către copii
Este mai mult decât de înțeles că roboții educaționali au scopul de a-i ajuta pe copii să învețe într-un mod mai interactiv despre robotică și programare, mai ales dacă vorbim de kituri robotice. Iată o privire rapidă despre modul în care roboții educaționali pot fi folosiți în diferite etape de învățare din viața copiilor de toate vârstele:

Robotică în copilăria timpurie
Copiii mici adoră repetarea poveștilor și, spre deosebire de adulții care ar putea obosi să citească aceeași poveste de cinci ori la rând, un robot nu o va face niciodată. Elevii îi pot cere robotului să repete o poveste, un cuvânt sau să răspundă la o întrebare, până când înțeleg mai bine conceptul despre care învață.
Jucăriile educative tip roboți s-au dovedit eficiente la predarea numerelor primare și a dezvoltării vocabularului, într-o manieră distractivă, sub formă de joacă. A avea roboți la școală sau acasă oferă o oportunitate de a stârni interesul unui copil pentru un subiect de viitor la o vârstă fragedă. Copiii mici își pot găsi astfel o pasiune pentru robotică de la o vârstă fragedă și să își dorească să continue mai târziu la școală.

Robotică în școală gimnazială
Școala gimnazială tinde să fie o perioadă mai dificlă pentru cei mai mulți elevi. În special, fetele se luptă mai mult sau își pierd interesul pentru știință și matematică în această perioadă. Utilizarea roboților educaționali poate ajuta la păstrarea interesului lor, promovând învățarea distractivă și încurajându-i să învețe mai multe despre domeniul roboticii.


Abilitatile pe care le capata copiii in cadrul cusurilor de programare si robotica:
Gandire algoritmica – gasirea mai multor solutii pentru aceeasi problema duce la dezvoltarea gandirii intr-un mod mai controlat.
Incredere in sine si motivatie – odata cu cresterea gradului de dificultate, creste si satisfactia si increderea in sine in momentul in care rezolvarile sunt mai complexe.
Matematica si gandirea complexa – programarea ajuta la intelegerea conceptelor abstracte din matematica prin exemple grafice.
Perseverenta si concentrare – odata ce copiii incep sa programeze jocuri mai complexe, petrec mai mult timp sa gaseasca si sa rezolve problemele.
Precizie – pentru a dezvolta un joc pe calculator, copiii comanda calculatorului sa execute comenzi clare, intr-o ordine precisa.
Creativitate – copiii sunt incurajati sa abordeze metode noi si sa gaseasca solutii noi de fiecare data.
Gandire analitica – copiii invata cum sa imparta un proiect in task-uri mai mici, care sunt mai usor de analizat si carora le gasesc solutii mult mai usor.
Planificare si implementare – pe langa a scrie linii de cod, un programator petrece mult timp cautand cele mai bune solutii.
Public speaking si automotivare – prezentarea proiectelor in fata colegilor si parintilor, dar si aprecierile din partea celor mari elimina frica de public speaking.